Select Page

Šį kartą norėčiau pakalbėti apie svarbią vestuvių šventės sudedamąją dalį – gėrimus. Ji tiek pat svarbi, kaip ir tinkama šventės vieta, smagūs svečiai, gardus maistas ar akį traukiantis dekoras. Kalbant šia tema yra galimi keli scenarijai:

1. Tradicinis – gėrimai sustatomi ant stalų ir svečiai apsitarnauja patys. Didžiausias trūkumas šiuo atveju – nėra galimybės pasigaminti kokybišką kokteilį, gėrimus tenka vartoti „grynus“, pasibaigus vienos rūšies gėrimui niekas nežino, kur gauti naują butelį, tad tenka „maišyti“;
2. Padavėjai – vyną ir stipriuosius gėrimus vakaro metu pilsto padavėjai. Tie patys padavėjai bare gamina kokteilius ir juos nešioja svečiams. Šio scenarijaus trūkumai – padavėjai nėra barmenai, tad ne visada tinkamai gamina kokteilius. Be to, dažniausiai padavėjai nespėja aptarnauti visų svečių ir anksčiau ar vėliau gėrimai persikrausto ant stalų, t.y., grįžtame į scenarijų Nr. 1;
3. Kokteilių kampelis – vakaro metu vynas būna ant stalo, o stiprieji gėrimai – atskiroje zonoje, kur taip pat yra ir instrukcijos bei ingredientai, reikalingi pasigaminti vienokį ar kitokį kokteilį. Šis scenarijus yra tikrai neblogas, tačiau vakarui įsibėgėjus yra tikimybė stipriai nukrypti nuo receptūros, kuomet iš „40 ml romo, 120 ml kokakolos, laimo skiltelės ir ledo“ receptas pavirsta į „pem ant pem romas su kola“. Taip pat labai dažnai pasibaigia ir nėra papildomas ledas;
4. REKOMENDUOJU. Mobilus kokteilių baras su profesionaliu barmenu (-ais) – visada jauniesiems sakau, kad investicija į profesionalias barmenų paslaugas yra vienas geriausių pasirinkimų ir neša didelę pridėtinę vertę visai šventei. Turėdami profesionalius barmenus savo šventėje jūs galite savo svečiams pasiūlyti kokybiškus, tinkamai pagamintus ir gardžius kokteilius, gražias ir kokrečiam kokteiliui tinkančias taures, pakankamą kiekį ledo. Taip pat reikia paminėti, kad didžioji dalis barmenų siūlo papildomas paslaugas, tokias kaip žongliravimo šou, šampano piramidę ir t.t.
Be to, renkantis kokybišką paslaugą siūlau nepamiršti ir apie kokybiškus gėrimus. Juk svarbu ne kiekybė, o kokybė.

O pabaigai – nuotaikingas Henry Aldrich eilėraštis gėrimų tema:
“If all be true that I do think,
There are five reasons we should drink:
Good wine, a friend, or being dry,
Or lest we should be by and by,
Or any other reason why.”

Į sveikatą!